top of page

Regidoria de Participació Ciutadana

de l'Ajuntament de Barcelona

L'any 199 vaig entrar a l'Ajuntament com a Cap de Gabinet

de Pere Alcober, Regidor de Participació Ciutadana.

La participació ciutadana està de moda

 

La regidoria de participació ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona és constituí a principis dels 90's, però és entorn a l'any 2000 que es genera una amplia dinàmica a nivell municipal per promoure la qualitat democràctica i la participació de la ciudadania en els afers públics. 

I és en el mandat 1999-2003 que es redacta el "Reglament de Participació Ciutadana" de l'Ajuntament de Barcelona.

Participació ciutadana

Reglament de Participació ciutadana

La prinicipal tasca del moment va ser la redacció del Reglament de Participació ciutadana, amb el qual donar marc jurídic i procedimental a aquest aspecte del funcionament de l'Ajuntament. 

La seva aprovació va suposar una intensa feina de coordinació interna, i de treball extern.

Observatori Internacional de la Democràcia Participativa

També es en aquest moment que s'impulsa la OIDP, i es prepara la 1º Conferencia Internacional d'aquest organisme, que se celebra el novembre de 2001 a Barcelona.

Consell Municipal de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transexuals

El meu bon coneixement del moviment LGTB, i també dels consells i del funcionament de l'Ajuntament em van permetre impulsar, juntament amb Francesc Osan (Director de Participació Ciutadana), la creació d'aquest consell municipal, el primer d'aquest tipus a l'Estat Espanyol.

Associacionisme

Consell Municipal d'Associacions i Torre Jussana

 

Si bé ja havia format part del Consell com a moviment associatiu, en aquesta ocasió hi vaig participar activament des de l'Ajuntament, cosa que em va permetre veure una perspectiva molt diferent del seu funcionament. I també en la gestió i planificació de Torre Jussana, en aquell moment a càrrec de Carme Segura.

Mostra d'entitats de Plaça de Catalunya (La Mercè)

 

També vaig participar en l'organització de les Mostres d'Entitats de Barcelona, que des dels anys 90's se celebren anualment a la Plaça de Catalunya, durant les festes de la Mercè.

Però....

Què hi fa un home d'acció, acostumat a la gestió i als reptes, en un espai de suport al funcionament polític d'una regidoria?​ Plegar en un any.

¡Que sorprentent és la maquinaria de l'Ajuntament de Barcelona! Qualsevol diria que el més emocionant està a les regidories, als espais politics. I en canvi, la passió i l'aventura es fa des dels serveis tècnics.

Qui conegui la casa ho entendrà perfectament. Qui no la conegui, li diré la millor frase que vaig sentir aquell any, per boca d'una de les més veteranes caps de gabinet d'aquell temps: " Recorda sempre que ets la minyona, i sobretot, no et deixis la cofia".

 

I jo, més que "minyona", sóc "Indiana Jones".

Així que just al cap d'un any d'estar-hi, vaig presentar la meva renuncia.

bottom of page