top of page

Treballant amb el Tarot

d'una forma seriosa

Si Mariló Casals no fos ma mare,

dificilment hauria treballat amb el Tarot. 

I en canvi m'apassionen aquestes cartes, que tant ajuden a pensar.

Treball en família, treball en equip

 

L'any 2000, per coses de la vida, Mariló Casals (ma mare) Mº del Mar Tort (ma germana gran) i jo vem decidir fundar l'Escola Mariló Casals.

I així va começar una aventura apassionant. La presència als mitjans de Mariló Casals, la feina de Mª del Mar Tort estructurant els cursos i dotant-los de continguts, i la meva en les vessants de comunicació i organització d'activitats van permetre que en poc temps aquesta idea fos una realitat, 

La mort l'any 2009 de Mariló Casals, la incorporació d'Elisenda Toló (ma germana petita) i la meva implicació ja a temps complert van obrir una nova etapa, a partir de la cual posem en marxa els Congressos, tenim una la presencia massiva a les xarxes, i l'escola creix i es consolida.

Gràcies a tota aquesta feina, avui Escola Mariló Casals s'ha convertit en una organització de referència en el món del Tarot, tant a nivell nacional com internacional.

La idea

L'any 2000, per coses de la vida, Mariló Casals (ma mare) Mº del Mar Tort (ma germana gran) i jo vem decidir fundar l'Escola Mariló Casals.

 

Va ser una proposa agosarada, por reflexionada i pràcticament sense recursos, però en la que hi vem posar tota la nostra passió, il·lusió i energies.

Des del principi, jo he assumit les feines de comunicació, promoció i organització d'activitats. I a partir de 20011 m'hi incorporo a dedicació completa, iniciant la meva activitat com a professor de Tarot, i assumint l'organització dels Congressos de Tarot i Astrología, entre d'altres.

 

2000 a 2010: Col·laborant amb l'Escola 

Durant els 10 primers anys de funcionament de l'Escola, jo hi he col·laborat de forma permanent i constant, si bé tenia també la meva propia feina, a ESPAI PÚBLIC. 

El Claustre de professors i els primers catàlegs de cursos 

Des del seu naixement, l'Escola va comptar amb la col·laboració de destacats professionals del sector, que evidentment eren amics i companys de Mariló Casals en aquest àmbit.

La primera tasca que em va tocar fer va ser el·laborar els primers catàlegs de cursos, i elaborar els primers materials de difusió.

Durant 18 anys, hem elaborat més de 50 catàlegs de formació (un mínim de 3 a l'any), i hem realitzat les corresponents campanyes de promoció i difusió.

La presencia a les fires estotèriques

L'any 2001 Escola Mariló Casals va participar per primera vegada a la Fira "MAGIC INTERNACIONAL", la més important del sector a Espanya, i a més ens van donar el premi a la empresa més innovadora.

Cada any he assumit la tasca d'organitzar l'estand, els materiales i les activitats que l'Escola organitza en aquesta Fira, i també en d'altres en les que hem participat (Esotérika, Singles, etc.)

Les jornades de portes obertes

La millor forma de vendre un curs és que la gent conegui els professors i vegin el que esplica i com ho explica. Per això des de l'any 2002 he organitzat anualment 2 jornades de portes obertes, amb un ampli ventall de conferències i activitats que permetessin donar a conèixer els cursos i els professors que els fan. I també he assumit la feina de promoció d'aquestes jornades o actes.

La primera web

L'any 2006 vem posar en marxa la primera web de l'Escola, i veient la dificultat que suposava tenir una empresa que ens ho portés, vem decidir fer-la i gestionar-la nosaltres mateixos. 

I així va ser com vaig aprendre a fer i gestionar webs.

El Còdi Ètic del Tarot

La meva experiència en el sector associatiu em va portar a ser membre de la comissió gestora del "Còdi Ètic de les Associacions". I va ser fruit d'aquest coneixement que vaig proposar fer el "Codi Etic del Tarot", que vem redactar entre Mariló Casals, Maria del Mar Tort i jo.

I també he estat el responsable de la gestió de les adhesions, de la creació de tots els materials de difusió i de la creació de la seva propia web.

Pots consultar el Codi Etic clicant aquí

2011 a 2018: Dedicació comperta 

Professor de Tarot

Tota la vida he conviscut amb les cartes de Tarot, però no ha estat fins al 2011 que, seguint el mètode formatiu de l'Escola, he començat a fer classes. Des de llavors he donat principalment les classes de la part teòrica tant dels Arcans Majors com dels Arcans Menores (una mitjana de 15 cursos anuals diferents).. 

I he gaudit moltissim fent aquestes formacions, sobretot, de la relació amb els alumnes, que en moltes ocasions han esdevingut amics.

Els congressos d'astrología

Tito Macià ens va proposar el 2009 organitzar el " XXVIII Congreso Ibérico de Astrología" per al 2011 a Barcelona (cada any es fa a una ciutat diferent), i li vem dir que si. 

El congrés de 2011, el primer que feiem com a escola, va anar precedit d'una "Setmana de l'Astrología" amb més de 30 activitats obertes a tothom, i en el congrés es van orantizar, durant 2 dies, la presentació de 26 ponencies en dues sales sumultànies. 

I l'any 2015, vem assumir de nou l'organització del Congrés.

Els congressos de Tarot

De totes les coses que he fet a l'Escola, els Congresos de Tarot es de les que més valoro. La meva experiència en l'organització d'esdeveniments, i l'experiència previa dels congressos d'Astrologia ens van permetre posar en marxa un nou espai de reflexió i treball inexistent fins llavors.

Des de 2012 hem organitzat anualment un congrés, primer d'un dia i des de 2015 de 2 dies. I el 2018 el congrés s'ha realitzat per primer cop a Madrid.

Avui el Congrés de Tarot Internacional, organitzat per l'Escola Mariló Casals es l'esdeveniment adreçat a tarotistes més important en l'àmbit de parla hispana, i ha permès crear una xarxa de congressos a la que s'hi ha sumat Argentina, Mèxic, Chile i Ecuador.

Clica aquí per ampliar la informació dels congressos de Tarot. 

Les fires de Bruixes de Catalunya

Per a l'Escola també ha estat important estar presents a les fires de bruixes de Catalunya (on s'en celebren més d'una vintena.

Tradicionalment hem participat a la Fira del Gran Boc de l'Aquelarre de Cervera, amb la coordinació de les conferències i tallers, i també hem participat de forma molt activa, des de 2012, amb la "Nit de Bruixes d'Altafulla", amb l'organització de xerrades, conferencies, activitats lúdiques, etc. 

Des de l'Escola també hem estat presents a les fires de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), Centelles, Tarragona, Sant Hilari Sacalm, Granollers i Palol de Revardit, entre d'altres.

Sempre innovant 

La gestió económica

De totes les tasques que he realitzat a l'Escola, la més pesada ha estat la posta en marxa d'un nou programa informàtic per a la gestió econòmica de l'empresa, des d'on gestionar consultes, cursos, tallers, i evidentment, ingressos i despeses, bancs, tresoreria, etc. Tot un any de feina, d'aquella que no es veu, però que és imprescindible per poder seguir crexient. 

Els cursos Online

Des de 2012 L'Escola ha creat l'Escola Online, en la que tots hi hem participat activament. D'aquest ambit jo n'he assumit directament la maquetació general dels cursos, els materials de difusió i promoció i la web.

 

I el 2017 hem traslladat la formació online a una nova plataforma, en la que també n'he desenvolupat la part de comunicació.

Renovació dels materials de suport per als cursos presencials

Avui tots els cursos de l'escola tenen un llibre d'apunts, Power points per a totes les classes, i una area online on els alumnes poden consultar molts materials de suport, quan arriben a casa.

En aquest procés, jo he desenvolupat els manuals i he pres part activa en el disseny i  desenvolupament dels materiales de suport per a les classes i Online.

L'APP

L'any 2017 vaig assumir la tasca de crear una APP de Tarot que recollís gran part dels materials de difusio de Tarot  que teniem, i que els inclogués d'una forma dinamica i interactiva.

I també vaig assumir la planificació i realització de la campanya de difusió. Avui l'APP té més de 20.000 descàrregues, i es la segona en el "ranking" de APP's de Tarot de Google Play. 

La comunicació 

Les webs

Com a responsable de comunicació de l'Escola, he creat, desenvolupat i actualitzat 4 webs diferents:

Els materials impresos

 

Des de 2012 he dissenyat i produit tots els fulletons, diptics, programes de congressos i la resta de materials impresos.  

I també he dissenyat i produit la cartelleria, retolació dels estands i espais informatius de l'Escola per a fires, jornades i congressos. 

Disseny i producció de tots els materials de difusió

La constant presència de l'escola a les xarxes, la difusió dels cursos tallers i activitats, la realització de Congressos, presentacions de llibres i altres activitats han fet que s'hagin de produir diariament una mitjana de 4 productes diferents  el que suposa més de 1.000 productes al final de l'any. 

I tots amb una línia comunicativa coherent, que els permeti identificar clarament, però que alhora siguin únics. 

Les bases de dades i llistes de distribució

 

La informació personalitzada a través de correus electrònics ha fet necessari crear diverses bases de dades, en funció de l'àmbit d'interès de cada personal, i la realització de forma periodica de trameses amb la informació més rellevant del moment. Una feina que ha suposat el disseny i tramesa de més de 100 correus electrònics diferents cada any.

Les xarxes socials: Facebook, Youtube, el blog i altres

L'Escola està present a un important nombre d'espais a la xarxa. Personalment he gestionat el canal youtube (actualment amb 13.000 subscrits), el Blog de l'Escola, i he elaborat tots els materials que es difonen a Google  +.. Twitter i Pinterest.

I a més ...

El servei de Tarot per telèfon (806)

Mariló Casals va crear el 1999 el Servei de Tarot per telèfon, i des de llavors ha funcionat de forma ininterrompuda, creant un espai propi en aquest tipus de serveis, gracies a la seva serietat i qualitat.

Des de 2014 he assumit la feina de direcció i coordinació d'aquest servei, que atén més de 7.000 trucades cada any.

bottom of page